A DINITROL több éves laboratóriumi és gyakorlati tapasztalatát kamatoztatva jelent meg az aftermarket piacon.

Az 1980-as évek elejére már több mint 56 országban, 2000 állomáson végezték azonos technológiával (szerszámmal és anyaggal) a járművek korrózióvédelmét.

Magyarországon 1975-óta van jelen a Shell-Interag Rt-nek köszönhetően. A korrózióvédő állomások kialakítása ebben az időben kezdődött meg, azonban a széles körű elterjedést gátolta az akkori Magyarországon érvényben lévő devizagazdálkodás, mely korlátozta a külföldről (nyugatról) behozható anyag mennyiségét.

Alvázvédő állomás

.

Magyarországon kétféle technológiával kezelték a gépkocsikat. Az első időkben DINITROL ML technológiával dolgoztak, majd 1984-től a magasabb minőségi szintű TKD eljárást vezették be. 1986-ban egyszerre 27 korrózióvédő állomás működött. Az állomások beüzemelését és a folyamatos minőségi ellenőrzését a svédországi képzésen részt vett szakemberünk Várady Sándor koordinálta. Kollégánk a mai napig felügyeli az állomásokon folyó munkát, szakmai tanácsokkal és a szerszámok szervizelésével segíti munkájukat. Annak az autótulajdonosnak, aki hosszú távra tervezett a MERKUR telephelyről egyenesen az alvázvédő állomásra vezetett az első útja, hisz az autók korrózióvédelme igen csekély volt, vagy egyáltalán nem kezelték a gyárban alvázvédővel.

A helyzet az óta jelentősen megváltozott. Az autógyárak különböző módszerekkel előkezelt lemezek és korrózióvédő anyagok használatával ma már gyártmányaikra 6-8 év átrozsdásodási garanciát adnak a korrózió okozta károkra abban az esetben, ha minden évben ellenőrizteti a tulajdonos. Ez a hagyományos aftermarket visszaesését eredményezte. A korrózióvédő állomásokon a használt gépjárművek kezelésének irányába tolódott el a kereslet. Ennek következtében a korrózióvédő állomások sorra zártak be, körülbelül 10 állomás maradt életben. Mindeközben Ausztriában jelenleg is több mint 70 DINITROL korrózióvédő állomás működik.

.

.

Időközben nyilvánvalóvá vált, hogy a gyári korrózióvédelem nem elegendő a külső behatásokkal szemben. Ilyenek például az útszóró só, az időjárási viszontagságok, az utak rossz minősége végetti kőfelverődések. Nem is beszélve arról, ha a parkolás során az autóval „padkázik” a vezető, vagy egy nagyobb sérülés esetén megrongálódik a karosszéria. Annak az autótulajdonosnak, aki több évre tervezi megtartani az autóját, vagy gondol a későbbi eladási árra mindenképp érdemes teljes körű korrózióvédelmet csináltatni az autójára. Ezt felismerve egyre több autótulajdonos végezteti el a korrózióvédelmet. Az állomások számának csökkenése végett több hónapig kell várakozni a műhelyekben. Célunk, hogy Magyarországon kiépítsük a ’80-as években működő DINITROL korrózióvédő állomásokat annak érdekében, hogy az egyre növekvő keresletet partnereink zökkenőmentesen – hosszú várakozási idő nélkül – ki tudják szolgálni és az ország egész területén belátható távolságban elérhetők legyenek.

A DINITROL korrózióvédelemi állomások és elérhetőségük weboldalunkon találhatók, melyet folyamatosan frissítünk www.dinitrol.hu

Az évek során az iparban is több vállalat használja, vagy használta a DINITROL korrózióvédő termékeket Magyarországon. Van köztük gyártó és van köztük javító vállalat is. A teljesség igénye nélkül említünk néhány vállalatot a múltból:

.


1975

 A Shell-Interag Rt. elkezdi a DINITROL korrózióvédő állomások kiépítését Magyarországon.

1985

 Az IKARUS budapesti gyárában az első DINITROL kezelést a Volvo alvázas 385 típusnál alkalmazták a svédországi exportra gyártott buszokon. Később az Ikarusz Egyedi Gyárban csak DINITROL alváz és üregvédő anyagokat és eszközöket használtak.

1986

 Magyarországon 27 DINITROL korrózióvédő állomás működik, ahol 25-27 ezer gépkocsit kezelnek évente.

1995

 A NABI Rt. budapesti telephelyén megkezdik a DINITROL alváz-és üregvédelmet az USA-ba exportált buszokon.

2000

 A RÁBA csoportban 2000 óta használnak különbféle DINITROL anyagokat és eszközöket.

2001

 A NABI kaposvári telephelyén a kompozit buszokhoz DINITROL 6010 gittet használnak.

2003

 A Lufthanza Budapest Kft-be elkezdik alkalmazni a repülőgépek nagyjavításához a speciális DINITROL szóró eszközöket

2005

 Székesfehérváron az ALFABUSZ Kft. Volvo alvázra épít buszokat, melyeket DINITROL 9220 vízbázisú alvázvédő anyaggal kezelnek.

2006

 Az IKA-BUSZ Kft. a különböző típusú autóbuszok nagyjavításához DINITROL anyagokat és eszközöket használ.

JELENLEGI NAGYOBB PARTNEREINK

Hókotró gépek gyártása
Lószállító lakóautók
Vagonok gyártása
Buszok felújítása
Helyközi utasszállítás
Motorvonat gyártás

A Pyrmo Hungária Kft. weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak a látogató webes böngészőjében. Ehhez a látogató hozzájárulása szükséges.